Integrarea mijloacelor de producție în gospodărirea Ocolului silvic Putna, județul Suceava
Cuvinte cheie:
Ocolul Silvic Putna, probleme de protecția păduriiRezumat
Ocolul Silvic Putna gestionează păduri formate preponderent din specii de rășinoase (molid 42%, brad 19%, fag 38%), context în care apar o serie de probleme legate de controlul dăunărorilor. Cele mai importante insecte, pentru care se impun măsuri de control, sunt Lymantria monacha în pădurile de molid și Orchestes fagi în pădurile de fag. În plantațiile tinere, Hylobius abietis și populațiile de vânat (Cervidae) afectează puieții și arborii tineri prin vătămarea scoarței. Doborâturile și rupturile provocate de vânt și a zăpadă, dispersata sau în masă,crează probleme dificile, în special în arboretele dense și în arboretele tinere deteriorate. Uscarea bradului (Abies alba) este un fenomen care s-a intensificat în ultimii zece ani, în special în arboretele bătrâne.
Descărcări
Descărcări
Publicat
Cum cităm
Număr
Secțiune
Licență
Copyright (c) 2020 Aurel Leuciuc, Gheorghe Lăzărescu
Această lucrare este licențiată în temeiul Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Licența Open Access
Toate articolele și materialele suplimentare publicate în revista BUCOVINA FORESTIERĂ sunt disponibile sub o politică de acces liber gratuit (Open Access Licence) descrisă de BOAI, ceea ce implică accesul liber (fără nici o taxă) și nelimitat, pentru toată lumea, la conținutul integral al acestora.
Publicarea manuscriselor este gratuită, toate cheltuielile fiind suportate de către Facultatea de Silvicultură din cadrul Universități „Ștefan cel Mare” din Suceava.