Problematica activității de cercetare a Stațiunii Experimentale de Cultura Molidului Câmpulung Moldovenesc
Cuvinte cheie:
Cercetare, silvicultura, Câmpulung MoldovenescRezumat
Autorul arată activitatea de cercetare la Stațiune în 1992. Temele prioritare au fost: Reconstrucția ecologică a pădurilor deteriorate de vânat, tratarea arboretelor de molid din regiune afectate de vânt, idnetificarea de soluții pentru controlul speciilor de Lepidoptera care atacă conurile speciilor rășinoase. Un program important de cercetare se referă la structura și funcționalitatea ecosistemelor naturale de molid.
În viitor ar fi necesar să se facă unele cercetări fundamentale privind structura trofică și stabilitatea dinamică a pădurilor de molid.
Descărcări
Descărcări
Publicat
Cum cităm
Număr
Secțiune
Licență
Copyright (c) 1993 Bucovina Forestieră
Această lucrare este licențiată în temeiul Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Licența Open Access
Toate articolele și materialele suplimentare publicate în revista BUCOVINA FORESTIERĂ sunt disponibile sub o politică de acces liber gratuit (Open Access Licence) descrisă de BOAI, ceea ce implică accesul liber (fără nici o taxă) și nelimitat, pentru toată lumea, la conținutul integral al acestora.
Publicarea manuscriselor este gratuită, toate cheltuielile fiind suportate de către Facultatea de Silvicultură din cadrul Universități „Ștefan cel Mare” din Suceava.