Pe marginea unui manual de școală silvică
DOI:
https://doi.org/10.4316/bf.2019.005Rezumat
În 2013, Editure, Unikum în Germania a republicat primul manual forestier, la 110 ani de la prima sa publicare. Manualul reprezintă un moment de cotitură în educația forestieră, în special pentru educația silvicultorilor implicați în administrarea Fondului Forestier Ortodox din Bucovina. Silvicultorii au fost instruiți la Școala Forestieră Codrul Cosminului, unde 420 de persoane au absolvit în cei 22 de ani de funcționare, înainte de primul război mondial. Considerăm că acesta este un document valoros care atestă complexitatea și minuțiozitatea informațiilor transmise elevilor-silvicultori de pe întregul imperiu austro-ungar. Manualul este prezentat în două volume, cu două direcții de studiu separate, cu o structură tematică diversă și foarte complexă. Cu toate acestea, manualul se distinge și prin integralitatea sa și nu numai. Stilul explicativ, claritatea textelor și rigoarea științifică îl fac remarcabil și surprinzător de modern.
Descărcări
Vizualizări
Descărcări
Publicat
Cum cităm
Număr
Secțiune
Licență
Copyright (c) 2019 Radu-Leontie Cenușă
Această lucrare este licențiată în temeiul Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Licența Open Access
Toate articolele și materialele suplimentare publicate în revista BUCOVINA FORESTIERĂ sunt disponibile sub o politică de acces liber gratuit (Open Access Licence) descrisă de BOAI, ceea ce implică accesul liber (fără nici o taxă) și nelimitat, pentru toată lumea, la conținutul integral al acestora.
Publicarea manuscriselor este gratuită, toate cheltuielile fiind suportate de către Facultatea de Silvicultură din cadrul Universități „Ștefan cel Mare” din Suceava.