Ce este ORCID?

ORCID este o organizație independentă non-profit, care oferă un identificator persistent - un ORCID iD - care te distinge de alți cercetători și un mecanism pentru conectarea rezultatelor și activităților tale de cercetare la iD-ul tău. ORCID este integrat în multe sisteme utilizate de editori, finanțatori, instituții și alte servicii legate de cercetare. Aflați mai multe aici orcid.org.

Cum și de ce colectăm iD-urile ORCID?

Acest jurnal colectează ORCID iD, astfel încât să putem [adăuga propunerea și să facem distincția între API-ul de membru și API-ul public]. Când faceți clic pe butonul “Authorize” din fereastra popup ORCID, vă vom cere să partajați iD-ul dvs. utilizând un proces autentificat: fie de înregistrarea pentru un iD ORCID sau, dacă aveți deja unul, pentru a vă conecta la contul dvs. ORCID , apoi acordându-ne permisiunea de a obține ORCID iD. Facem acest lucru pentru a ne asigura că sunteți corect identificați și conectați în siguranță ORCID iD.
Aflați mai multe în Ce este atât de special la conectare.

Unde sunt afișate ID-urile ORCID?

Pentru a recunoaște că v-ați folosit iD-ul și că acesta a fost autentificat, afișăm pictograma ORCID iD iD icon alături de numele dvs. pe pagina articolului trimiterii dvs. și în profilul dvs. de utilizator public.
Aflați mai multe în Cum ar trebui să fie afișat un iD ORCID.