„Pădurile din Europa sunt în pericol – noi oferim soluții” - a 30-a aniversare Pro Silva, 11-14 Septembrie 2019, Radlje ob Dravi, Slovenia
DOI:
https://doi.org/10.4316/bf.2019.029Rezumat
Pro Silva Europe este o Asociație a Silvicultorilor care susține gestionarea pădurilor bazată pe procese naturale, cu scopul de a asigura menținerea vitalității pădurilor europene, de a îmbunătăți structura și stabilitatea acestora și de a se asigura că funcțiile lor variate, productivitatea și profitabilitatea sunt garantate într-un mod durabil. Întâlnirea sa anuală din 2019 a fost organizată la Radlje ob Dravi, leagănul managementului apropiat de natură pentru păduri, localitate situată în nordul Sloveniei. Peste 100 de experți internaționali în silvicultură și-au prezentat abordarea față de relația dintre știință și practica forestieră, sărbătorind întâlnirea de 30 de ani a Pro Silva Europa cu Conferința „Păduri pentru viitor - de la știință la oameni”. Cu această ocazie s-a discutat despre locul actual al pădurilor și silviculturii în contextul noilor provocări globale și europene, cât și despre rolul Pro Silva Europa în acest sens. Prima declarație politică a Pro Silva Europa a fost prezentată de președintele Eckartm Senitza, afirmând că o dezvoltare durabilă a Pro Silva are nevoie de o încorporare de reprezentați a proprietarilor de păduri, a administrațiilor forestiere a pădurilor de stat, dar și a oamenilor de știință, într-un mod echilibrat. Discuția principală sa concentrat pe principalele probleme urgente: cum va contribui Pro Silva la îmbunătățirea rezilienței pădurilor europene și care sunt principalele obiective ale asociației pentru viitorul apropiat.
Descărcări
Vizualizări
Descărcări
Publicat
Cum cităm
Număr
Secțiune
Licență
Copyright (c) 2019 Gheorghe Florian Borlea, Valentin Dinu
Această lucrare este licențiată în temeiul Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Licența Open Access
Toate articolele și materialele suplimentare publicate în revista BUCOVINA FORESTIERĂ sunt disponibile sub o politică de acces liber gratuit (Open Access Licence) descrisă de BOAI, ceea ce implică accesul liber (fără nici o taxă) și nelimitat, pentru toată lumea, la conținutul integral al acestora.
Publicarea manuscriselor este gratuită, toate cheltuielile fiind suportate de către Facultatea de Silvicultură din cadrul Universități „Ștefan cel Mare” din Suceava.