Conferința Internațională IUFRO ”Semnificația schimbărilor actuale de mediu asupra dăunătorilor și patogenilor din ecosistemele forestiere” Suceava, 16-20 septembrie 2019
DOI:
https://doi.org/10.4316/bf.2019.026Rezumat
În perioada 16 – 20 septembrie 2019, a avut loc la Suceava cea de-a 13-a conferință internațională a Grupului de lucru IUFRO* 7.03.10 „Methodology of forest insect and disease survey in Central Europe”, cu titlul „Recent Changes in Forest Insects and Pathogens Significance”. Conferința este organizată, la fiecare 2 ani, de către universități sau institute de cercetare din domeniul forestier din Europa iar, după 19 ani, conferința revine în România. Facultatea de Silvicultură din cadrul Universităţii ”Ștefan cel Mare” a avut onoarea de a fi organizatoarea acestei manifestări științifice importante, sub coordonarea comitetului grupului de lucru IUFRO 7.03.10. La buna desfășurare a conferinței au contribuit Asociația „Societatea pentru Silvicultură si Mediu Suceava”, precum și sponsorii Regia Națională a Pădurilor Romsilva și compania AlphaScent (USA). Temele abordate în cadrul conferinței se încadrează în sfera preocupărilor privind dăunătorii și bolile care afectează pădurile din Emisfera Nordică și identificarea de soluții tehnice pentru controlul bolilor și dăunătorilor, respectiv: actualizarea informațiilor privind distribuția bolilor si dăunătorilor forestieri; identificarea si monitorizarea speciilor invazive de boli și dăunători și identificarea de soluții pentru reducerea impactului bolilor și dăunătorilor forestieri. Conferința a reunit peste 80 de participanți și invitați, cercetători și practicieni din domeniul protecției pădurilor din 19 țări, care au împărtășit rezultatele activității lor în domeniul protecției pădurilor în cadrul celor 31 de prezentări orale și a celor 28 de postere afișate. Cu sprijinul colegilor de la Direcția Silvică Suceava, Ocolul Silvic Adâncata și Ocolul Silvic Pojorâta, programul conferinței a inclus o excursie in rezervațiile naturale Pădurea Zamostea Luncă și Codrul Secular Giumalău, o ocazie rară pentru participanți de a cunoaște și admira frumusețea naturii acestui colț de țară.
Descărcări
Vizualizări
Descărcări
Publicat
Cum cităm
Număr
Secțiune
Licență
Copyright (c) 2019 Mihai-Leonard Duduman, Daniela Lupaștean
Această lucrare este licențiată în temeiul Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Licența Open Access
Toate articolele și materialele suplimentare publicate în revista BUCOVINA FORESTIERĂ sunt disponibile sub o politică de acces liber gratuit (Open Access Licence) descrisă de BOAI, ceea ce implică accesul liber (fără nici o taxă) și nelimitat, pentru toată lumea, la conținutul integral al acestora.
Publicarea manuscriselor este gratuită, toate cheltuielile fiind suportate de către Facultatea de Silvicultură din cadrul Universități „Ștefan cel Mare” din Suceava.