VALOR și creșterea rezilienței sistemelor socio-economice perimetrale ariilor protejate
DOI:
https://doi.org/10.4316/bf.2022.012Cuvinte cheie:
rezilență, agricultura organică, ERASMUSRezumat
Articolul se referă la un proiect Erasmus + menit să sporească rezistența sistemelor socio-economice din apropierea ariilor protejate și a siturilor Natura 2000, pe baza agriculturii tradiționale, a rețetelor tradiționale și a cunoștințelor actualizate produse de numeroșii parteneri reuniți în cadrul proiectului. Scopul acestui articol este de a disemina rezultatele preliminare și principalele evenimente organizate în cadrul acestei mari inițiative Erasmus. La VALOR s-au alăturat experți din România, Grecia, Italia, Germania, Spania, Turcia și Cipru. Scopul proiectului este de a dezvolta programe de studii pentru manageri și tehnicieni specializați în agricultura ecologică, în cu sau fără sau fără etichetare sau certificare ecologică. Cursurile vor fi organizate în principal online, ceea ce reprezintă un mare avantaj pentru practicieni. Principala provocare constă în definirea unor standarde profesionale comune tuturor țărilor partenere, iar vizitele de studiu virtuale, descrise în articol, au fost o bună ocazie de a afla ce se poate învăța de la fiecare țară parteneră.
Descărcări
Vizualizări
Descărcări
Publicat
Cum cităm
Număr
Secțiune
Licență
Copyright (c) 2022 Marian Drăgoi, Cezar Tomescu, Ana-Maria Cozgarea, Constantin Filote
Această lucrare este licențiată în temeiul Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Licența Open Access
Toate articolele și materialele suplimentare publicate în revista BUCOVINA FORESTIERĂ sunt disponibile sub o politică de acces liber gratuit (Open Access Licence) descrisă de BOAI, ceea ce implică accesul liber (fără nici o taxă) și nelimitat, pentru toată lumea, la conținutul integral al acestora.
Publicarea manuscriselor este gratuită, toate cheltuielile fiind suportate de către Facultatea de Silvicultură din cadrul Universități „Ștefan cel Mare” din Suceava.