A 3-a reuniune a Rețelei pentru Europa și Asia Centrală a Speciilor Forestiere Invazive (REUFIS)
DOI:
https://doi.org/10.4316/bf.2019.028Rezumat
Scopul acestui articol este de a prezenta pe scurt lucrările celei de-a treia reuniuni REUFIS, care a avut loc la Bursa, în Turcia, în perioada 19-20 noiembrie 2019. Astfel au fost rezumate prezentările susținute în plen care au abordat speciile invazive care afectează nucii din regiunea REUFIS, dar și celelalte prezentări. De asemenea, sunt prezentate discuțiile care au avut loc atât în grupurile de lucru, cât și în plen, vizita la muzeul silvic din Bursa și la pădurea de castani comestibili atacată de Cryphonectria parasitica în zona pădurii Yeniköy. Este demn de menționat faptul că, cu această ocazie, a fost reafirmată disponibilitatea FAO de a sprijini colaborarea dintre specialiști din diferite țări, atât în ceea ce privește cercetarea speciilor forestiere invazive, cât și în ceea ce privește implementarea efectivă a rezultatelor cercetării pentru rezolvarea problemelor practice. În concluzie, întâlnirea este considerată a fi deosebit de utilă și de un succes complet, atât datorită organizatorilor și participanților, dar și datorită ospitalității și generozității gazdelor. Cititorii sunt încurajați să acceseze site-ul web REUFIS pentru a afla mai multe despre misiunea, obiectivele și activitățile rețelei, dar și să contacteze reprezentantul național al României la REUFIS sau persoane din comitetul de conducere al REUFIS dacă sunt interesați să dezvolte colaborări cu colegii din alte țări incluse în această rețea.
Descărcări
Vizualizări
Descărcări
Publicat
Cum cităm
Număr
Secțiune
Licență
Copyright (c) 2019 Nicolai Olenici
Această lucrare este licențiată în temeiul Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Licența Open Access
Toate articolele și materialele suplimentare publicate în revista BUCOVINA FORESTIERĂ sunt disponibile sub o politică de acces liber gratuit (Open Access Licence) descrisă de BOAI, ceea ce implică accesul liber (fără nici o taxă) și nelimitat, pentru toată lumea, la conținutul integral al acestora.
Publicarea manuscriselor este gratuită, toate cheltuielile fiind suportate de către Facultatea de Silvicultură din cadrul Universități „Ștefan cel Mare” din Suceava.